SIP panel ház: vélemények és tapasztalatok

A SIP panel ház egyedülálló és rendkívül stabil szerkezetű építési rendszerrel készült, amely nem utolsó sorban környezetbarát is. Az alacsony energiafelhasználású és passzív ingatlan építéséhez tehát semmilyen káros anyagot nem használnak.

A szendvics szerkezetnek megfelelően az OSB építőelemek közé EPS töltet kerül, amit egy speciális ragasztóval illesztenek össze.

Mivel a megoldás kiváló, így egyre több hasonló panel ház épül, amikkel kapcsolatban egyelőre csak pozitívak a vélemények.

Kata és Béla, Debrecen

Az elmúlt évben a feleségemmel úgy döntöttük, hogy hátrahagyjuk a vidéki életünket és egy olyan lakásba szeretnénk költözni, ahol végre nem az egész nap a kinti feladatokról szól. Ma már nem bírjuk úgy a munkát, mint korábban, így kénytelenek voltunk meghozni azt a döntést, hogy a városba költözünk.

Így találtunk rá a SIP rendszerből épített panelre, ami esetében fontos volt, hogy környezetbarát anyagot használnak. Egyelőre imádjuk, hiszen folyamatosan kellemes a hőmérséklet, nagyok a terek, elférünk, még egy nagyobb családi házból való költözést követően is. Nem bántuk meg, hogy ezt választottuk!

Szabó Sándor, Budapest

Korábban el sem tudtam volna képzelni magamat egy panelházban, viszont amikor lakást kerestem, akkor rábukkantam a mostanira, amelynek remek volt a szigetelése, nem utolsó sorban kívülről sem úgy festett, mint egy túlzsúfolt ház. Ahogy betettem a lábamat, lenyűgözött, cseppet sem úgy éreztem magamat, mintha sok más családdal kellene együtt élnem.

A belterek tágasak, ami számomra nagyon fontos szempont volt. Amikor elárulták, hogy a SIP hogyan készül, akkor pedig biztos voltam abban, hogy nekem itt a helyem. Csak pár éve lakom itt, de eszem ágában sincs elköltözni.

Kiss család, Budakeszi

Mivel nagy a családunk, így sokáig kellett keresnünk a megfelelő ingatlan után. Négy gyermekünk van, ami Budapesten sok esetben tűnhet úgy, hogy velük nehéz saját lakást találni, azonban szerencsére nem így történt. Mivel minden fillér számít, így olyan helyen és olyan típusú panelt kerestünk, amely sokáig lehet az otthonunk.

Nem volt azért annyira egyszerű dolgunk, mert párat meg kellett néznünk, mielőtt rátaláltunk a mostanira, de nem bántuk meg. A választásunkban nagy szerepet játszott, hogy a gyereknek mindig friss legyen a levegőt, jó legyen a szigetelés, így a fűtésen is sokat tudunk spórolni. Az pedig csak hab a tortán, hogy közel van az iskolához.

Vértes Judit, Szeged

Az biztos, hogy nem választottam volna magamnak panelt, főleg nem egy olyat, aminek a szerkezetét nem ismerem. Egy barátom ajánlotta, hogy nézzek meg egy SIP rendszerből épült lakást, mert higgyem el, hogy teljes mértékben megfelel majd az igényeimnek. Először szkeptikus voltam a dologgal kapcsolatban, de beadtam a derekamat és úgy döntöttem, hogy meglesem azt a lakást. Szerintem sokat elmond, hogy azóta is itt vagyok és imádom. Nemcsak a hangszigetelés kiváló, hanem a hőmegtartási képessége is.

Talán egyáltalán nem csoda, hogy ennyi embert választotta már ezt a lehetőséget, hiszen a SIP építési rendszert irányított üzemi feltételek között gyártják le, ami közben semmilyen környezetet terhelő hulladék anyag nem keletkezik.

Új, jobb, innovatív alternatívája a hagyományos építőiparnak: A VarioSIP rendszer

Megosztás

Új tartalmaink

Ajánlott tartalmaink

Megnézem a többit is