Az ElastoPIR szigetelőanyagról

Kevesen ismerik, pedig egyre több helyen alkalmazzák. Az ElastoPIR szigetelőanyag remek tulajdonságokkal rendelkezik, kiváló szigetelést és szerkezeti szilárdságot eredményez. Ehhez azonban tudni kell, hogy hol és milyen formában érdemes azt alkalmazni.

Ebben a cikkben erről írunk egy kicsit részletesebben.

Az ElastoPIR szigetelőanyag

Az anyag nagyon magas hőmérsékleti stabilitásának köszönhetően megbízható tűzvédelmi tulajdonságokkal rendelkezik. A panelek amellett, hogy hővezetési szempontból igen alacsony lambda értéket biztosítanak, kitűnő lángállóságot és megbízható fizikai tulajdonságot biztosítanak. Emellett az ElastoPIR előnyt jelentenek a környezetvédelem szempontjából, hiszen a panelekhez nem kell annyi égésgátló, valamint bróm.

Az Mgo táblával együtt az ElastoPIR nagyon stabil panel rendszert eredményez, ahol a panel méretéből, illetve súlyából adódóan jóval könnyebb szállítást és helyszíni állítást eredményeznek. A használatukhoz tehát nincsen szükség hatalmas darukra sem.

A rendszer nagysága

A főfalakat 204x1200x2800 mm-es vastagságban készítik el, amely kapcsán az MgO réteg 2×12 mm, míg a PIR 180 mm. Az új változatokkal így akár 30-60%-os energiamegtakarítást lehet elérni, köszönhetően a rendszer kiváló szigetelési és mechanikai tulajdonságainak.

A fejlett építési módszer nemcsak az előbb említett két jellemző kapcsán jeleskedik, hiszen a légtömörségre sem lehet panasz, sokkal jobb eredmény érhető el vele, mint a hagyományos építési megoldásokkal. A panelek emellett magasabb tűzvédelmi besorolást eredményezhetnek, így remek választás óvodák, bölcsődék, iskolák, illetve irodák építése, szigetelése során.

A paneleket gyakran használják továbbá falak, tetők, padlók készítésére, főleg lakossági, ipari és oktatási intézmények esetében. Kiváló választás passzívházak építése során, hiszen ezek a faltípusok megfelelnek minden jelenleg előírt követelménynek.

Miért érdemes ilyen paneleket választani?

Mert nem tartalmaznak szerves oldószereket, azbesztet, nehézfémeket, olajokat, illetve egyéb mérgező anyagokat. A tesztek során pedig kiderült, hogy ellenállnak a nedvességnek és a penésznek, így amiatt sem kell aggódni, hogy idővel esetleg zöld foltok jelennek meg a falon. Ennek köszönhetően egészséges környezetet biztosít az emberek számára.

A rendszer előnyei és annak használata

A rendszer remek lehetőséget biztosít a felhasználók számára, hiszen gyors, energiahatékony, fejlett tűzvédelemmel rendelkezik, emellett erős és ütésálló, fokozott hő és hangszigeteléssel rendelkezik, emellett időjárásálló építési módot tesz lehetővé. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy az építési folyamat során jóval kevesebb hulladék keletkezik, ezáltal nemcsak pénzt takaríthatunk meg, de még csökkenthetjük is hulladéklerakókba kerülő építési anyagok mennyiségét.

A rendszer tehát környezetbarát építkezést tesz lehetővé, ami segít, hogy még az unokáink számára is élhető maradjon a bolygó.

Megosztás

Új tartalmaink

Ajánlott tartalmaink

Megnézem a többit is