Milyen burkolatot válasszunk a fürdőszobába?

Amikor felújításba vagy építkezésbe kezdünk, akkor a munka nagy részét szakemberek végzik, ettől függetlenül sok teendő hárul ránk, hiszen nemcsak bútorokat kell válogatni, hanem burkolatokat és egyéb kiegészítőket is. Mindenki számára fontos, hogy olyan környezetet teremtsünk magunknak a lakásban, ahova bármikor szívesen térünk haza.

Nem véletlen érdemes időt és energiát szánni a csempe és a padlóburkolat kiválasztásába.

Ebben a cikkben segítünk, hogy milyen burkolat jöhet szóba fürdőszoba esetén.

A burkolat típusa

Mindenekelőtt ne a dizájnt nézzük, hiszen a legfontosabb, hogy milyen funkciója lesz az adott burkolatnak. Nem mindegy, hogy mekkora a helyiség, milyen tulajdonságokkal rendelkezik, milyen gyakran van használatban, de lényeges a speciális szempontok figyelembe vétele is. Mást kell tudnia egy fürdőszoba burkolatnak egy olyan háztartásban, ahol csak 1-2 fő él, mint egy olyan helyen, ahol napi szinten 4-6 ember fordul meg.

A fürdőszoba meghatározó eleme a burkolat, hiszen a csempe és a járólap szinte az egész felületet beborítja. Egy csempézésnél átlagosan 5-10 évre tervezünk, ezáltal nem árt időtálló és stílusos megoldásban gondolkodni. Jöhetnek persze a kisebb díszítő elemek, a túl méretes lapok, a lényeg, hogy megfeleljen a fürdőszoba hangulatának és a lehető legközelebb álljon a saját stílusunkhoz.

Túlméretes lapok használata

Manapság egyre többen választanak különleges és túl méretes lapokat, hiszen a modern stílusok egyik meghatározó eleme a tér optikai nagyítása. Ennek fontos részei a hatalmas csempék és járólapok, amelyek sokszor kétszer-háromszor akkorák, mint a hagyományos típusok.

Ez lehetőséget ad egy egybefüggő felület létrehozására, amely nagyítja és világosabbá teszi a fürdőszobát. Emellett segít letisztulttá varázsolni a helyiséget, ezáltal a túlméretes lapok minden modern otthonban megállják a helyüket.

Kicsi és színes: megoldás annak, aki ragaszkodik a hagyományos stílushoz

Természetesen nem felejtődtek el a kisebb és színes csempék sem, hiszen bár a nagy lapokkal letisztult hatást kelthetünk, addig a színes burkolat nemcsak játékossá, hanem vidámmá is teszi a lakás ezen részét. Nincs többé unalmas fürdőzés és mosás, csak apró és mintás csempe.

Nyugodtan kísérletezhetünk a különféle méretekkel és formákkal, hiszen hiába nem túlméretes a lap, ettől még lehet modern hatása, főleg egy különleges kialakítású darabnak. Ha sikerül megfelelő párosítást találni, akkor az eredmény garantáltan egyedi lesz, amiből biztosan sehol máshol nem találunk ugyanolyat.

Burkolat anyaghatással?

Van egy új irányzat, ami alig pár éve robbant be a köztudatba, de a lakberendezők azonnal lecsaptak rá. Mivel az addigi hidegburkolatoknak nem igazán volt semmilyen textúrájuk és melegségük, így felüdülés valami újjal próbálkozni.

A stílus és a trend megváltozott, így nemcsak fát, hanem sziklákat és köveket megtestesítő csempéket is készítenek, amelyek egytől egyig felkapottá váltak. Főként az elegáns, nem túl modern fürdőszobákban alkalmazzák őket, hiszen ezektől a burkolatoktól a helyiség meleggé és otthonossá válik.

Megosztás

Új tartalmaink

Ajánlott tartalmaink

Megnézem a többit is