MgO SIP tábla (panel), rendszerek

Az MgO SIP táblák egyre népszerűbbek, főleg az új építésű ingatlanok esetében. Amellett, hogy egy tűzálló anyagról beszélünk, remekül szigetel, mind hang, mind víz kapcsán. Számtalan helyen felhasználható, így olyan területeken is, ahol például padlófűtés lett kialakítva.

Ebben a cikkben az MgO SIP panelekről, rendszerekről írunk részletesebben.

A Variosip panelek

A magnézium-oxid szerkezettel szigetelt paneleket fejlett gyártási megoldásokkal készítik, így kiváló szigetelést, valamint légszigetelést kínálnak. A hagyományos építési módszerekhez képest jóval hatékonyabbak. Az MgO SIP paneleket falakban, tetőkben, padlókban használják, főként lakó-, ipari, valamint oktatási és kereskedelmi célokra. Ezzel biztosítják a barátságos és az energiahatékony épületek elterjedését. Az MgO vastagsága 6-30 mm, így felhasználhatóak továbbá alagsori falakhoz is.

Az MgO SIP táblák előnyei

Az új, kloridmentes, tűzálló MgO táblák a klasszikus MgO táblák helyett kerülnek felhasználásra. Mivel a hagyományos típus esetében több probléma merülhet fel, mint a rozsdásodás vagy éppen az elszíneződés, így kellett egy másik megoldás. A legjobb módszer jelenleg az új VARIO MgO tábla, amit magnézium-oxidból, magnézium szulfátból, illetve fa aprítékból, üvegszövetből, perlitből, egyéb adalékból készítenek.

Nagy előnye a tűzállósága, hiszen ez egy 1. osztályú tűzvédelmi termék. Ezt a réteget sem az OSB, sem pedig a gipszkarton nem éri el. Vízállósága szintén páratlan, hiszen nedvesen ugyanúgy méretezhető, mint szárazon, ráadásul nem is duzzad meg. Ebből adódik, hogy gomba- és penészálló. Kiváló tulajdonsága lehetővé teszi, hogy ne penészesedjen, de még a rovarok se tudjanak kárt tenni benne.

Az MgO SIP táblák semmilyen emberi szervezet számára káros anyagot nem tartalmaznak. Emellett hosszú élettartama és újrahasznosíthatósága miatt egy igen környezetbarát anyag. Előállítása során alacsony az energiafelhasználás, így nem terheli meg annyira a környezetet sem. Nem beszélve arról, hogy megköti a szén-dioxidot, 50%-kal kevesebb energiával gyártható le.

VarioSIP 60 típusház

Ezen felül ezek a panelek fenntarthatóbb építési megoldást kínálnak. Az ingatlanok karbantartásának és energiahatékonyságának előnyei mellett azonban az alapanyagok kiválasztása, valamint maga az építési folyamat is jóval környezetbarátabb lett.

A fenntarthatóság szempontjából fontos azonban, hogy az alapanyagokat megfelelően válasszuk ki, legyen előre kidolgozva egy hulladékkezelési stratégia, hogy valóban a lehető legkisebb legyen az épület ökológiai lábnyoma.

További érv az anyag mellett, hogy a kloridmentes MgO táblákat különféle anyagokkal lehet összeragasztani és laminálni. Ilyen például az EPS, az XPS, a kőzetgyapot, esetleg a pur hab, így külső és belső szendvics falpaneleket készíthetünk.
Hol használható fel?

Az MgO SIP táblákat, paneleket főként külső és belső falszerkezeteknél alkalmazzák. Emellett szóba jöhet a SIP szerkezetek gyártásához, padló rendszerekhez, belső dekorációs falak esetén, hanggátló falrendszereknél, szárazpadló rendszernél, akár ott is ahol padlófűtés van.

Megosztás

Új tartalmaink

Ajánlott tartalmaink

Megnézem a többit is